0299-760 210

kantoor@printuser.nl

Aanleverspecificaties

Deze pagina met aanleverspecificaties helpt u met het juist opmaken en aanleveren van uw drukwerk en print bestanden. Met een heldere omschrijving van wat u wel of misschien beter niet kunt doen wijst Printuser u graag de juiste weg. Ook kunt u de handige training video’s op deze pagina volgen. Komt u er niet helemaal uit of wilt u gewoon graag dat Printuser u met de opmaak verder helpt, schroom dan niet en bel met 0299-760 210  of mail naar   kantoor@printuser.nl  en vraag naar een van onze specialisten van onze studio.

Een basis controle van uw bestanden is bij Printuser éénmalig altijd inbegrepen en dus volledig gratis. Wenst u een uitgebreide controle van uw bestanden of een vervolgcontrole en daarmee het absolute vertrouwen dan kunt u dit tegen bijbetaling van €15,- door Printuser laten uitvoeren. Geeft u dat graag bij uw bestelling even aan.

Basis controle Uitgebreide controle Training video
Een resolutie van 300dpi
Afloop (overvul / bleed) afhankelijk van product. Zie productspecificaties op de productpagina(‘s). Geen snijtekens plaatsen. Raadpleeg desgewenst onze drukwerkadviseurs.
Alle bestanden moeten in CMYK worden aangeleverd, tenzij uw bestanden in PMS kleuren gedrukt worden.
Teksten dienen omgezet te worden naar lettercontouren voor het uitsluiten van fontconflicten
PDF bestanden aanleveren volgens standaard PDF/X1-a 2001 profiel
Belangrijk tekst, beeld en kaders moeten tenminste 5 mm van de snij rand (of envelop venster) af staan (8mm incl. afloop)
Verzadiging van de kleur (saturation) mag niet hoger zijn dan 240%. Zwart kunt u in de meeste gevallen (behalve bij PVC) opbouwen uit vier kleuren om een mooie, volle zwarte kleur te krijgen. Hiervoor adviseren wij C 30% M 20% Y 20% en K100%.
Transparanties, verlooptinten en effecten die worden gebruikt in documenten dienen te worden gerasterd. Gebruik van transparantie, verlooptinten en effecten zijn voor eigen risico
Bestanden dienen geen “overprint” opmaak te bevatten
Bestanden per product samenvoegen in één PDF. De eerste pagina wordt gezien als de voorzijde of buitenzijde van de opdracht
1x Gratis € 15,- excl. BTW

Resultaat m.b.t. uw bestand

 • Printuser is niet verantwoordelijk voor fout drukwerk wat wordt veroorzaakt door bestanden die zijn aangeleverd (waaronder kleur, layout, tekst, beeld en afwerkingen zoals Spot UV, snij marge en vouwlijnen). Bestanden dienen volgens de aanleverspecificaties aangeleverd te worden.
 • Huisstijl drukwerk (uncoated papier) wordt te allen tijde in de Uncoated(U) PMS kleuren gedrukt. Wanneer u Coated(C) gebruikt in uw ontwerp kan een kleurverschil ontstaan.
 • Bodytekst dient als C 0% M 0%, Y 0% K 100%.
 • Bij bedrukking opgebouwd in 1 kleur, geldt een minimum lijndikte van 0,1 mm. Bij opbouw in meerdere kleuren geldt een minimum lijndikte van 0,2 mm.
 • Minimale corpsgrootte opgebouwd in 1 kleur is 5pt, minimale corpsgrotte bij opbouw in meerdere kleuren is 8 pt.
 • Bij een tint of gebruik van transparantie van een kleur uit het CMYK kleurschema, wordt gebruik gemaakt van een raster.
 • Herdrukken, zelfs met identieke bestanden kunnen nooit 100% identiek zijn en kunnen dus verschillen bevatten.
 • Snijden zonder snij verschil is praktisch onmogelijk. Snijverschillen tot 3 mm vallen binnen de marge. Het beste is dat u ook de informatie bij het product even goed naleest op eventuele afwijkende specificaties voor dat specifieke product t.o.v. deze aanleverspecificaties.
 • Indien u geen kleurenprint / drukproef bijlevert, kunnen we achteraf geen klachten over kleur en zetwerk in behandeling nemen. Tarieven voor productie op basis van uw drukproef, kunnen afwijken van tarieven vermeld op deze website. Door u aangeleverde drukproeven zijn een indicatie en kunnen niet gegarandeerd gehaald worden.
 • Alleen wanneer bestanden volledig aan de aanleverspecificaties voldoen, kan er aanspraak worden gemaakt op de 100% niet goed, geld terug garantie.
 • Bedrukking op PVC zoals bijvoorbeeld bij visitekaartjes maar ook op andere materialen dan papier wijkt af van bedrukking op papier en kan leiden tot kleurverschil en beperkte scherpte van het beeld (raster). Wanneer het kleurverschil / beeldkwaliteit ontstaat door de ondergrond PVC en / of het raster wat gebruikt wordt bij de productie van PVC materiaal, kunnen klachten niet in behandeling genomen worden. Het gebruik van dezelfde kleur(opbouw) op verschillende materialen kan (grote) kleurverschillen tot gevolg hebben, afhankelijk van de opbouwwaarde. Printuser kan u hierover van tevoren zo goed als mogelijk adviseren en inlichten maar kan nooit de garantie voor gelijkheid in kleur afgeven.
 • Hebt u gekozen voor een product met spot UV lak? Gelieve het onderdeel wat u in spot UV wilt hebben in een apart bestand in 100% zwart (K) aan te leveren. Ook dit bestand dient voorzien te zijn van snijtekens. Ook (spot) UV, vernis of een druklak zorgen voor een (wellicht onwenselijke) verandering van de kleur.

Bestelling en levering

 • Een bestelling plaatsen kunt u doen door te bellen met Printuser op het nummer 0299-760 210, door op de prijs te klikken in het prijsoverzicht op elke productpagina of door een e-mail te sturen naar kantoor@printuser.nl.
 • Tarieven gepubliceerd op de website zijn op basis van vooruitbetaling en aanleveren van drukklare bestanden.
 • Levertijd geldt vanaf het moment dat wij de betaling hebben ontvangen, bestanden correct zijn aangeleverd en correct door ons zijn verwerkt en door de opdrachtgever akkoord is gegeven. De levertijd is een indicatie, geen garantie.
 • Wanneer bij levering de verpakking beschadigd is, dient u dit op de aftekenbon van de koerier aan te geven.
 • Het drukwerk dient direct bij ontvangst gecontroleerd te worden. Mocht het drukwerk niet naar wens zijn, klik hier voor de voorwaarden voor herdruk of de 100% niet goed, geld terug garantie. U dient uw klachten binnen vier werkdagen na ontvangst van het drukwerk kenbaar te maken en ons 50 exemplaren toe te sturen. Afhankelijk van de klacht kan vanuit productie u worden verzocht de gehele zending terug te sturen. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een herdruk, kan alleen aanspraak worden gemaakt op het levertermijn welke gelijk is aan de bestelling die afhankelijk was geplaatst.

Aanleveren bestanden

 • E-mail uw bestelling en bestanden naar kantoor@printuser.nl
 • Bestanden aanleveren kunt u ook doen door op de prijs te klikken in het prijsoverzicht op elke productpagina. U komt dan op een bestelformulier terecht waarin u onderaan de mogelijkheden heeft om uw bestanden te koppelen en samen met de overige gegevens te uploaden.
 • Wanneer uw bestanden te groot zijn om te mailen, dan kunt u gebruik maken van de website www.wetransfer.com.

Let op! Bij het plaatsen van uw bestelling, gaat u akkoord met de  aanleverspecificaties,  algemenevoorwaarden,  herdruk en de 100% niet goed, geld terug garantie.

Bel me terug

Demo pakket aanvragen?

Voorbeeld drukwerk, klik hier voor meer informatie

Gratis levering

Levering van uw drukwerk, op het door u gewenste adres in Nederland, is bij Printuser altijd gratis!

Gratis advies

Onze grafische ontwerpers adviseren u bij het ontwikkelen en ontwerpen van uw drukwerk-, print of mailingproduct.

Gratis bestandscontrole

Uw bestanden worden altijd gecontroleerd voordat ze naar de drukpers gaan.

100% niet goed, geld terug

Wij werken voor u altijd aan het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit. Dus is iets niet goed, dan krijg u uw geld terug.

Drukwerk professionals voor standaard én maatwerk... Online prijzen, offline service! Mogen wij u helpen?

Copyright 2018 Printuser B.V. All rights reserved

Realisatie: Branding New