Drukwerk aanleverspecificaties
« Drukwerk bestellen « Home


Bel ons

   Bestellen: kantoor@printuser.nl

   Contactgegevens  Contactgegevens


PrintUser drukwerk, drukkerij met garanties
drukwerk aanleverspecificaties  

Drukwerk aanleverspecificatiesBasis controle Uitgebreide controle   Training video
  Een resolutie van 300dpi  
  3 mm afloop (bleeds) aan alle zijden en snij tekens  
 

Alle bestanden moeten in CMYK worden aangeleverd, tenzij uw bestanden in PMS kleuren gedrukt worden.

 
    Teksten dienen omgezet te worden naar lettercontouren voor het uitsluiten van fontconflicten  
    PDF bestanden aanleveren volgens standaard PDF/X1-a 2001 profiel  
    Belangrijk tekst, beeld en kaders moeten tenminste 5 mm van de snij rand (of envelop venster) af staan (8mm incl. afloop)  
    Verzadiging van de kleur (saturation) mag niet hoger zijn dan 240%. Zwart kunt u in de meeste gevallen (behalve bij PVC) opbouwen uit vier kleuren om een mooie, volle zwarte kleur te krijgen. Hiervoor adviseren wij C 30% M 20% Y 20% en K100%.  
    Transparanties, verlooptinten en effecten die worden gebruikt in documenten dienen te worden gerasterd. Gebruik van transparantie, verlooptinten en effecten zijn voor eigen risico.  
    Bestanden dienen geen "overprint" opmaak te bevatten.  
    Bestanden per product samenvoegen in één PDF. De eerste pagina wordt gezien als de voorzijde of buitenzijde van de opdracht  
  Gratis € 15,- excl. BTW      

Resultaat m.b.t. uw bestand

 • PrintUser is niet verantwoordelijk voor fout drukwerk wat wordt veroorzaakt door bestanden die zijn aangeleverd (waaronder kleur, layout, tekst, beeld en afwerkingen zoals Spot UV, snij marge en vouwlijnen). Bestanden dienen volgens de aanleverspecificaties aangeleverd te worden.
 • Huisstijl drukwerk (uncoated papier) wordt te allen tijde in de Uncoated(U) PMS kleuren gedrukt. Wanneer u Coated(C) gebruikt in uw ontwerp kan een kleurverschil ontstaan
 • Bodytekst dient als C 0% M 0%, Y 0% K 100%.
 • Bij bedrukking opgebouwd in 1 kleur, geldt een minimum lijndikte van 0,1 mm. Bij opbouw in meerdere kleuren geldt een minimum lijndikte van 0,2 mm.
 • Minimale corpsgrootte opgebouwd in 1 kleur is 5pt, minimale corpsgrotte bij opbouw in meerdere kleuren is 8 pt.
 • Bij een tint of gebruik van transparantie van een kleur uit het CMYK kleurschema, wordt gebruik gemaakt van een raster.
 • Herdrukken, zelfs met identieke bestanden kunnen nooit 100% identiek zijn
 • Snijden zonder snij verschil is praktisch onmogelijk. Snijverschillen tot 3 mm vallen binnen de marge.
 • Indien u geen kleurenprint / drukproef bijlevert, kunnen we achteraf geen klachten over kleur en zetwerk in behandeling nemen. Tarieven voor productie op basis van uw drukproef, kunnen afwijken van tarieven vermeld op deze website
 • Alleen wanneer bestanden aan de aanleverspecificaties voldoen, kan er aanspraak worden gemaakt op de 100% niet goed, geld terug garantie.
 • Bedrukking op PVC visitekaartjes wijkt af van bedrukking op papier en kan leiden tot kleurverschil en beperkte scherpte van het beeld (raster). Wanneer het kleurverschil / beeldkwaliteit ontstaat door de ondergrond PVC en / of het raster wat gebruikt wordt bij de productie van PVC materiaal, worden klachten niet in behandeling genomen.
 • Hebt u gekozen voor een product met spot UV lak? Gelieve het onderdeel wat u in spot UV wilt hebben in een apart bestand in 100% zwart (K) aan te leveren. Ook dit bestand dient voorzien te zijn van snijtekens.

Bestelling en levering

 • Tarieven gepubliceerd op de website zijn op basis van vooruitbetaling en aanleveren van drukklare bestanden.
 • Levertijd geldt vanaf het moment dat wij de betaling hebben ontvangen, bestanden correct zijn aangeleverd en door de opdrachtgever akkoord is gegeven. De levertijd is een indicatie, geen garantie.
 • Wanneer bij levering de verpakking beschadigd is, dient u dit op de aftekenbon van de koerier aan te geven.
 • Het drukwerk dient direct bij ontvangst gecontroleerd te worden. Mocht het drukwerk niet naar wens zijn, klik hier voor de voorwaarden voor herdruk of de 100% niet goed, geld terug garantie. U dient uw klachten binnen vier werkdagen na ontvangst van het drukwerk kenbaar te maken en ons 50 exemplaren toe te sturen. Afhankelijk van de klacht kan vanuit productie u worden verzocht de gehele zending terug te sturen. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een herdruk, kan alleen aanspraak worden gemaakt op het levertermijn welke gelijk is aan de bestelling die afhankelijk was geplaatst.
 • Aanleveren bestanden


  Let op! Bij het plaatsen van uw bestelling, gaat u akkoord met de aanleverspecificaties, algemene voorwaarden, voorwaarden voor herdruk en de 100% niet goed, geld terug garantie.

Drukwerk garantie
Drukwerk garantie